Zuiderplastics | De voordelen van blow moulding | Zuiderplastics
Met Blow moulding maken wij complexe, duurzame vormen in alle kleuren en maten, tegen relatief lage kosten en in oplagen van 250 per serie tot 180.000 per jaar
lage kosten, kleur, oplage klein, oplage groot, duurzaam product, complexe vormen, formaten, blow moulding, blaasvormen, techniek
121
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-121,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Blow moulding

Blow moulding

Blow moulding, of blaasvormen, is een beproefd productieproces waarbij holle vormen worden geblazen uit plastic korrels (thermoplasten). Per cyclus produceert de blowmouldingmachine een vorm die vrijwel meteen geschikt is voor nabewerking. De meeste thermoplasten zijn geschikt voor dit proces, het meest gebruikt zijn High Density Polyethyleen (HDPE) en polypropyleen.

 

Materialen, kleuren, maten

Alle kleuren zijn mogelijk evenals een semi-transparante uitvoering. Daarnaast verwerkt Zuiderplastics kunststofcompounds, waarbij de eigenschappen van het compound zijn afgestemd op het latere gebruik van het eindproduct. Afmetingen van producten kunnen variëren van 10 cm tot 60 cm.

Blow moulding: het proces

Het blow moulding-proces bestaat uit drie fasen:
  • 1

    Een thermoplastische kunststof wordt opgewarmd en geëxtrudeerd tot een buisvorm.

  • 2

    De verweekte kunststofbuis wordt vervolgens in een tweedelige aluminium matrijs geklemd en met perslucht opgeblazen tegen de wand van de matrijs.

  • 3

    Water koelt de matrijs, de matrijs koelt het product en zo neemt de kunststof de vorm aan van de binnenkant van de matrijs. Het product wordt gelost en eventueel machinaal of handmatig nabewerkt.

Specialist in complexere vormen

De techniek van blow moulding vergt ten opzichte van andere technieken een relatief lage investering. Deze is daarom zeer geschikt voor productieruns van 250 tot 5000 stuks (afhankelijk van de complexiteit en de grootte). Juist complexe vormen, moeilijke overgangen en fijne detailleringen zijn met deze techniek goed uit te voeren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Uitdagende vormen zijn een specialiteit van Zuiderplastics.

Waarom blow moulding?

Geschikt

Uiterst geschikt voor complexe vormen, moeilijke overgangen en hoge detaillering

Series

Ideaal voor series van 250 tot 5.000 stuks, grotere oplage ook mogelijk

Duurzaam

Producten zijn sterk, onderhoudsarm en gaan lang mee

Lage kosten

Relatief lage investeringskosten per product

Keuze

Mogelijk met verschillende thermoplasten zoals HDPE en PP

Kleur

Keuze uit alle kleuren en semi-transparant