Werkwijze

Met een hands-on mentaliteit snel tot creatieve oplossingen komen

Onze werkwijze

Zuiderplastics verkoopt maatwerk. Meestal gaat het om technische onderdelen of halffabricaten voor technische apparaten, zoals klimaatinstallaties, bootmotoren en landbouwmachines. Doorgaans zijn dit complexere vormen die in nauwe samenwerking met de klant uitgedacht, geëngineerd en geproduceerd worden. Met een hands on mentaliteit komt Zuiderplastics snel tot creatieve oplossingen.

Overleg tijdens de productie

Voortraject

In het voortraject bespreken we aan de hand van specificaties, een schets of een werktekening met de klant de eisen waaraan het product moet voldoen. Na eventuele optimalisatie van het ontwerp brengen wij een heldere offerte uit voor de matrijs en voor de productie, al dan niet met assemblage en nabewerking.

Productie

Als de matrijs geleverd en getest is, kunnen we uw productie inplannen en de gewenste afmontage en nabewerking organiseren, zoals CNC frezen, kunststoflassen, zagen, boren of stansen. Deze organisatie gebeurt in nauw overleg met de mensen op de werkvloer: zij hebben de kennis en kunde om de optimale werkwijze en werkvolgorde in te richten.

Extrusion blow moulding van een tank

Logistiek

Na fabricage worden de producten doorgaans direct bij de klant geleverd. Het is ook mogelijk om samen met de klant een just-in-time belevering op te zettten. Onze logistieke processen worden er dan op ingericht om op afroep aan te leveren. Wij beheren de (buffer)voorraden, de klant beschikt zo over het product voor verdere inbouw of verkoop. De matrijs, die vanaf de opdrachtfase eigendom is van de klant, blijft in eigendom van de klant. Zuiderplastics beheert deze volgens goed huisvaderschap in het eigen matrijsenmagazijn.

Buffervoorraden voor just in time bezorging

Nazorg

Na levering houdt onze zorg niet op. Wij houden blijvend contact met de klant over de kwaliteit van de levering en over het functioneren van het (half)product. We voeren opmerkingen en eventuele klachten direct terug in het productieproces. Onze lijnen en onze reactiesnelheid zijn dan kort.

Nazorg staat bij Zuiderplastics in hoog aanzien.

Wilt u weten of Zuiderplastics voor u ook een maatwerkoplossing heeft?

Laten we snel kennismaken!