Zuiderplastics | Samen met de klant werken aan maatwerk | Zuiderplastics
Zuiderplastics engineert en produceert de maatwerk producten in nauwe samenwerking met de klant en komt met een hands on mentaliteit snel tot creatieve oplossingen
holle kunststof producten, blow moulding, blaasvormen, maatwerk, complexe vormen, maatwerkoplossingen, matrijs, samenwerking klant, creatief, ontwerp, productie, nazorg, evaluatie, voortraject
109
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-109,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Werkwijze

Onze Werkwijze

Zuiderplastics verkoopt maatwerk. Meestal gaat het om technische onderdelen of halffabricaten voor technische apparaten, zoals klimaatinstallaties, bootmotoren en landbouwmachines. Doorgaans zijn dit complexere vormen die in nauwe samenwerking met de klant uitgedacht, geëngineerd en geproduceerd worden. Met een hands on mentaliteit komt Zuiderplastics snel tot creatieve oplossingen.

Voortraject

In het voortraject bespreken we aan de hand van specificaties, een schets of een werktekening met de klant de eisen waaraan het product moet voldoen. Ook kunnen we een 3D-scan maken van een bestaand product; een metalen versie kunnen we zo omzetten in een (goedkopere) plastic variant. Na eventuele optimalisatie van het ontwerp kunnen wij een heldere offerte uitbrengen voor de matrijs en voor de productie, al dan niet met assemblage en nabewerking.

Productie

Als de matrijs geleverd en getest is, kunnen we uw productie inplannen en de gewenste afmontage en nabewerking organiseren, zoals CNC frezen, kunststoflassen, zagen, boren of stansen. Deze organisatie gebeurt in nauw overleg met de mensen op de werkvloer: zij hebben de kennis en kunde om de optimale werkwijze en werkvolgorde in te richten.

Blow moulding productie
Logistiek Zuiderplastics

Logistiek

Producten kunnen direct af fabricage of indirect via het magazijn van Zuiderplastics (just in time) bij de klant afgeleverd worden. Ons logistieke proces is ingericht om aan te leveren op afroep. Wij beheren de (buffer)voorraad, u beschikt altijd over uw product voor verdere inbouw of verkoop. De matrijs blijft bezit van de klant en wordt opgeslagen in ons magazijn. Is de klant tevreden, dan blijft de matrijs liggen. Zo kunnen wij de klanttevredenheid terugvinden in de matrijzenopslag.

Nazorg

Na levering houdt onze zorg niet op. Wij houden blijvend contact met de klant over de kwaliteit van de levering en over het functioneren van het (half)product. We voeren opmerkingen en eventuele klachten direct terug in het productieproces. Onze lijnen en onze reactiesnelheid zijn dan kort.

Wilt u weten of Zuiderplastics voor u ook een maatwerkoplossing heeft?